Data en kaarten

We hadden liefde, we hadden wapens

Urban Myth

Theater

Een voorstelling over de burgerrechtenbeweging in Amerika in de jaren ’60, verrijkt met de rhythm & blues en soul uit die tijd.

Terug in het theater, Urban Myth’s veelgeprezen voorstelling over de burgerrechtenbeweging in Amerika in de jaren ’60, verrijkt met de rhythm & blues en soul uit die tijd. Naar de gelijknamige roman van Christine Otten. Na een succesvol optreden in De Wereld Draait Door speelde de voorstelling de rest van de vorige tournee voor uitverkochte zalen.  

Het is 1961. In het streng gesegregeerde zuiden van de Verenigde Staten leven zwart en wit tot in bizar detail van elkaar gescheiden. Hier strijdt Robert F. Williams, een belangrijke aanjager van de burgerrechtenbeweging, voor gelijkheid en tegen de agressie van de Ku Klux Klan en het lokale gezag. 

Hij roept de zwarte gemeenschap op zich te bewapenen. Williams wordt al snel als staatsgevaarlijk beschouwd en hij vlucht met zijn gezin naar Cuba en later naar China. Wat was de impact van zijn strijd op zijn familie? Hoe was het om zijn vrouw en zoon te zijn?

Nu, ruim 60 jaar later zet Black Lives Matter zich nog steeds in tegen ongelijke machtsverhoudingen en het misbruik daarvan. Hoe verhoudt de strijd van toen zich tot het protest van nu? 

 

Rode Zaal

Prijzen

1e rang 22.50
2e rang 17.50
3e rang 12.50
MTK 10% korting 20.25

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Williams’ levensverhaal is fascinerend en de tijdloze rhythm-and-bluesmuziek in de voorstelling beneemt je af en toe de adem... Kippenvel gegarandeerd.”
de Volkskrant
  “De krachtige soul en rhythm & blues klinken door in spoken word en storytelling. Het maakt niet uit of de spelers praten of zingen, álles swingt in deze voorstelling.”
Theaterkrant
  “Het swingt de pan uit en dat zorgt er mede voor dat We hadden liefde, we hadden wapens niet alleen het hoofd, maar ook het hart raakt.”
De Telegraaf
  “De nieuwe cast doet het voortreffelijk. Tarikh Janssen is een sterke Williams en Carolina Dijkhuizen speelt zeer geloofwaardig zijn vrouw Mabel.”
Scenes (2022)
Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief