Data en kaarten

Immortal Trees

Lavinia Meijer ft. Amsterdams Andalusisch Orkest

Muziek
Onze makers

Bestaand en nieuw muzikaal repertoire vloeit samen, vormt onverwachte verbindingen en biedt ruimte voor improvisatie.

Harpiste Lavinia Meijer en het Amsterdams Andalusisch Orkest lieten zich inspireren door hun muzikale wortels. Wat hun instrumenten – de harp, de qanûn ('liggende' Oosterse harp) en de ud – gemeen hebben is hun rijke historie en innige verbinding met bomen. ‘Immortal Trees’ gaat over het delen van verhalen; over groei, afsterven en voortleven.

Lavinia Meijer: “Aan de muziek die ik met veel plezier met het Amsterdams Andalusisch Orkest gemaakt en ontdekt heb, verbinden we bomen die in verschillende culturen een speciale plek innemen. Denk daarbij niet alleen aan de vele boeken en muziekinstrumenten die uit bomen gevormd zijn. ‘Immortal Trees’ zijn de bomen om ons heen die generaties overstijgen en eeuwenoude verhalen te vertellen hebben”.

Zo werden hun instrumenten oorspronkelijk gebruikt door troubadours om hun verhalen mee te vertellen, en voordat bijvoorbeeld de harp op een voetstuk werd geplaatst en een ‘engelachtig’ imago kreeg, was het een instrument voor en van het volk.

Lavinia Meijer
Lavinia Meijer (1983), winnares van de Nederlandse Muziekprijs 2009, is één van de meest veelzijdige harpisten van onze tijd. Sinds haar debuut in Carnegie Hall in New York (2007) wordt ze regelmatig uitgenodigd om als soliste op te treden in Europa, Azië en Amerika. 

Ze werkte samen met bekende componisten als Philip Glass (‘Koyaanisqatsi’, ‘The Hours’) en Ludovico Einaudi (‘Intouchables’, ‘Black Swan’) en deelde met hen het podium, alsook met de legendarische zanger Iggy Pop. 

Haar albums worden wereldwijd uitgebracht (Channel Classics, Sony Classics), zijn bekroond met een Edison Award en hebben gouden- en platinastatus.

Amsterdams Andalusisch Orkest
Het Amsterdams Andalusisch Orkest (2011) speelt verschillende muziekvormen van Granada tot en met Baghdad, uit diverse periodes en in diverse stijlen: van het rijke Arabo-Andalus-repertoire en mystieke Oosterse muziek tot geraffineerde improvisatiemuziek uit de Arabische wereld en volkse muziek uit de Maghreb. 

Het orkest wordt nu al tien jaar gevormd door musici uit binnen- en buitenland. In de loop der jaren werkte het orkest samen met gerenommeerde musici uit allerlei genres, van Arabisch (Marcel Khalife en Sami Yusuf) tot jazz en flamenco (Estrella Morente).

Lees verder

 

Rode Zaal

Stadspas

Voor deze voorstelling geldt de Stadspasactie. Heeft u een Stadspas met groene stip, dan betaalt u slechts €2,50 per kaart (max. 2 kaarten per pas).

Reserveren kan alleen via kaartverkoop@meervaart.nl o.v.v. het pasnummer. Niet geldig in combinatie met andere acties.

Prijzen

1e rang 22.00
2e rang 17.00
3e rang 12.00
MTK 10% korting 19.80

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief