Over ons

Steun ons

“Ik heb geleerd om je niet te schamen voor wat je doet. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en geleerd om gewoon te doen wat je kan.”
(Nihal, 11 jaar, musical)

Geef jong talent een duwtje in de rug

Onder de noemers Meervaart Jong en Meervaart Studio organiseert de Meervaart al meer dan 15 jaar programma’s op het gebied van talentontwikkeling en educatie voor de Amsterdamse jeugd tussen de 2 en 25 jaar oud.

Ieder jaar volgen zo’n 800 kinderen en 700 jongeren creatieve lessen in de Meervaart. Naast de wekelijkse lessen kunnen jongeren meedoen aan wedstrijden zoals Break a Leg en de voorronde van Kunstbende Noord-Holland. Beiden worden zowel door als in de Meervaart georganiseerd.

Misschien heeft u onze jeugd al voorbij zien komen op diverse podia in de stad. Zo maken de jongeren van Meervaart Jong jaarlijks een voorstelling rondom het thema ‘vrijheid’ in samenwerking met Theater na de Dam. Met de Labs van Meervaart Studio werken we samen met FOAM en de Nederlandse Filmacademie en wordt o.a. gepresenteerd tijdens het Town Tales Festival in Frascati. De Meervaart is bijzonder trots op deze programma’s.

We zijn erbij wanneer kinderen hun eerste stappen op het podium zetten bij het Meervaart Jong Festival en zijn er ook bij wanneer ze terugkeren in het theater als maker, speler of bezoeker.
 

Steun ons

Gezamenlijk investeren we in de ontwikkeling van kinderen en jongeren in Amsterdam en kunnen we de leskosten laag houden waardoor ieder kind mee kan doen aan kunst en cultuur, ongeacht de financiële thuissituatie.

Tikkie donatie
Zelf bepalen wat u doneert? Dat kan snel en gemakkelijk via Tikkie. Klik hier, of scan de QR code met de camera van uw telefoon of iPad, vul een bedrag naar keuze in en doneer! Het maakt niet uit welke bank u heeft, en u hoeft de Tikkie app niet geïnstalleerd te hebben. Doneert u ook?
Uw bijdrage komt volledig ten goede aan Meervaart Jong en Meervaart Studio.
 


Mocht u meer willen weten, kunt u contact opnemen met Kayleigh Boumedyan via kboumedyan@meervaart.nl of 020-410 74 18.
De Meervaart heeft de status van een culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Dankzij u kunnen deze kinderen een gat in de lucht springen!

Dankzij u kunnen deze kinderen een gat in de lucht springen!

 

Adopteer een stoel

Een andere mogelijkheid om ons te steunen is door een stoel te adopteren. Hoeveel mensen kunnen er nou zeggen dat zij een theaterstoel met daarop hun eigen naam in de Meervaart hebben? Op dit moment zijn dat er ruim 60.

We zoeken meer enthousiaste bezoekers en bedrijven die ons een warm hart toedragen en een stoel willen adopteren. Dit kan al vanaf € 300 tegen voordelige voorwaarden via de Geefwet.

Adopteer een stoel<

 

Lees meer..

Culturele ANBI
Al vanaf € 300,00 * kunt u een stoel sponsoren en op naam zetten van uzelf of andere persoon naar keuze. De werkelijke kosten vallen lager uit omdat De Meervaart de status heeft van een culturele ANBI. Hierdoor geldt er een extra giftenaftrek voor donateurs. Het sponsoren van een eigen stoel, of het schenken van een stoel aan een ander, wordt hierdoor nog voordeliger. Zo heeft u al een stoel vanaf € 1,75 netto per maand!

 

Geefwet
Het totale bedrag van uw donatie kunt u over 5 jaar verdelen. Door de Geefwet zijn periodieke schenkingen tot 125% aftrekbaar. Hierbij geldt geen drempel of maximumaftrek. De hoogte van de belastingteruggave bij een periodieke schenking is afhankelijk van uw inkomen. Via de schenkcalculator kunt u berekenen hoeveel de stoel u op jaarbasis netto kost.

 

Kosten
Omdat de ene stoel beter zicht biedt op het toneel dan de andere, verschillen de kosten per stoel. Op deze zaalplattegrond kunt u de kosten per stoel zien.
Tussen € 1,75 en € 2,93 netto per maand* (€ 300 bruto over vijf jaar)
Tussen € 2,92 en € 4,90 netto per maand* (€ 500 bruto over vijf jaar)
Tussen € 4,08 en € 6,85 netto per maand* (€ 700 bruto over vijf jaar)
Tussen € 5,83 en € 9,78 netto per maand* (€ 1.000 bruto over vijf jaar)

* Na belastingaftrek; nettobedrag is afhankelijk van uw bruto jaarinkomen. Klik hier voor uw situatie.

 

Voor bedrijven
Als een bedrijf De Meervaart steunt en bijdraagt aan de nieuwe tribune dan is dat extra aantrekkelijk, omdat De Meervaart een ANBI status heeft.

Giften aan algemeen nut beogende instellingen (ANBI'S) mogen door bedrijven van de winst afgetrokken worden. De aftrek van de winst mag zelfs verhoogd worden met 50%. Deze verhoging is maximaal € 2.500.

Bedraagt een gift bijvoorbeeld €1000 dan is de verhoging (50%) € 500 en bedraagt het aftrekbare bedrag dus € 1.500. Belangrijk is dat het een gift betreft en geen sponsoring om in aanmerking te komen voor de aftrek.

 

Contact
Heeft u interesse om een stoel te adopteren? Stuur dan een email naar mijnstoel@meervaart.nl en wij nemen contact met u op voor de verdere administratieve afhandeling. Of u kunt bellen naar 020- 410 77 14.

 

Ik sponsor graag een stoel!

Ja, ik heb interesse in het sponsoren van een stoel

Wij zullen spoedig contact met u opnemen. Geeft u aub aan wat uw voorkeur heeft:


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief