wo 01 juni 2022

"‘Nuff Said is ontstaan als antwoord op witte tv-programma’s en voorstellingen"

In gesprek met Mourad Bekkour over ‘Nuff Said

Terug naar Nieuws
‘Nuff Said is al 14 jaar een groot succes in België en heeft inmiddels ook Nederland bereikt. Wij spraken de man achter ‘Nuff Said, de Antwerpse Mourad Bekkour. ‘Nuff Said is een maandelijks programma waar comedy, spoken word, poëzie, jazz en hiphop elkaar ontmoeten en waar diversiteit een vanzelfsprekendheid is. Niet gek dus dat ‘Nuff Said en de Meervaart hun krachten inmiddels bundelen. Zaterdag 11 juni bundelen Meervaart Studio Cafe en het Belgische ‘Nuff Said haar krachten voor een speciale avond in de Meervaart. Line up: Nabil (Aoulad Ayad), Daveson Ignatia (Funny Brotha's), Hessel Du Mark, Nina Arslan, Rarko & meer

Kun je ons meenemen in een ‘Nuff Said avond, wat kunnen bezoekers verwachten?
Elke editie is weer een groot feest, de sfeer zit er altijd al gelijk in bij binnenkomst. Er wordt heel veel gelachen, daarnaast wordt er gedanst en lekker geborreld. Naast het programma dat we bieden staat ontmoeten centraal. Verwacht een café vibe in het theater met een prikkelende line-up. Van onze bezoekers krijgen we ook vaak te horen dat er een gezellige festival sfeer hangt.

‘Nuff Said: comedy, spoken word, poëzie, jazz & hiphop

Hoe is ‘Nuff Said ontstaan?
‘Nuff Said is in 2008 ontstaan als antwoord op witte tv-programma’s en theatervoorstellingen. We hadden er genoeg van, vandaar de naam ‘Nuff Said (genoeg gezegd). We lieten aan tv-zenders en cultuurhuizen in België zien dat er wel genoeg divers talent is en dat daar een divers publiek voor is. We willen vooral een leuke plek creëren waar mensen (ook de groep die niet nog niet zo snel naar het theater gaat) nieuwe dingen kunnen ontdekken en inmiddels spelen we elke maand in uitverkochte zalen.Jullie programmeren altijd een zeer divers programma met zowel lokaal als internationaal talent. Waarom is deze mix volgens jullie zo belangrijk?
Die mix is belangrijk voor verschillende redenen. Ten eerste zorgt die mix voor een divers publiek, ten tweede maakt het de line-up spannend en ten derde geef je lokaal talent de kans om op een podium te staan met grote namen. Omwille van het feit dat we zoveel internationale artiesten hebben gehad zijn we ondertussen ook bekend in het buitenland. Zo krijgen we regelmatig mails van artiesten uit andere continenten die over ons hebben gehoord via andere artiesten en ook wel eens willen spelen op ‘Nuff Said. Dat vinden we zelf een groot compliment.

Vele artiesten zijn bij jullie op het podium groot geworden. Hoe scouten jullie eigenlijk talent?
We zijn voortdurend op zoek naar nieuw talent. Zo gaan we vaak naar open mics en houden we lijstjes bij. Bovendien worden we regelmatig getipt door bezoekers en vrienden van ‘Nuff Said over nieuwe artiesten. Daarnaast organiseren we met de internationale namen ook workshops en artist talks. Zo blijven we investeren in lokaal talent en laten we de buitenlandse artiesten meer doen dan alleen optreden. Een win-win voor iedereen.

Is België te klein geworden voor jullie? Dit is de tweede editie van ‘Nuff Said in de Meervaart en ook zijn er al een aantal edities in Rotterdam geweest. Vanwaar de keuze voor Nederland en in het speciaal de Meervaart?
We hebben veel bezoekers uit Nederland die speciaal naar Antwerpen komen voor ‘Nuff Said. We zien dus dat er ook in Nederland behoefte is aan dit soort mooie proggramma's. En een podium zoals de Meervaart waar net als ‘Nuff Said, publiek en makers met uiteenlopende achtergronden, smaakvoorkeuren met elkaar in contact komen is daarom een perfecte match. Samen ontwikkelen we een mooi programma waar we ook lokale Amsterdamse makers een podium bieden.

Wat zijn de toekomst plannen voor ‘Nuff Said en de Meervaart?
Door corona hebben we tot nu toe nog maar één ‘Nuff Said editie in de Meervaart kunnen organiseren (1 november 2019). Deze editie smaakte zeker naar meer. De tweede editie stond gepland op 14 maart 2020, maar die kon niet doorgaan omdat een paar dagen daarvoor heel de wereld op slot ging. In de tokeomst hoop ik dat we op termijn maandelijks een shows kunnen programmeren in Amsterdam zoals we doen in Antwerpen. Zo bouw je snel een publiek op en weten mensen bijna automatisch waar ze moeten zijn op de eerste zondag van de maand.

Benieuwd naar ‘Nuff Said?
Volg ‘Nuff Said ook op Facebook & Instagram: @nuffsaidlive

Komen jullie zaterdag 11 juni ook naar Meervaart Studio Café X ‘Nuff Said?
Haal HIER je kaartjes! Kaartjes zijn maar 7,50 euro per stuk!

 


Terug naar M-Talk