do 16 juni 2022

Maak kennis met: Lotte de Heer

Stagiair Meervaart jong

Maak kennis met: Lotte de Heer
Terug naar Nieuws
In ‘Maak kennis met’ gaan we dit seizoen in gesprek met docenten, beheerders, stagiaires en vrijwilligers van Meervaart Jong. Hierbij leren we de medewerkers en betrokken van Meervaart Jong beter kennen, leren we meer over hun inspiratie en worden leuke momenten met deelnemers gedeeld.

Deze week maken we kennis met Lotte de Heer. Lotte is 18 jaar en volgt de opleiding Event Producer in Amsterdam. Ze heeft zich afgelopen seizoen keihard ingezet als stagiaire. In het begin van het seizoen is Lotte vooral bezig geweest met promotie. Zo is ze gaan flyeren door Nieuw-West en heeft ze op scholen korte presentaties gehouden over de activiteiten. Verder zorgde Lotte ervoor dat alle nieuwe inschrijvingen keurig verwerkt werden in ons systeem. Gedurende het seizoen was Lotte op de woensdagen beheerder. Ze meldde de deelnemers aan en was het aanspreekpunt voor de ouders.  

Tijdens haar stage heeft ze veel nieuwe dingen geleerd. Vooral het telefoneren en de communicatie met de ouders heeft haar veel bijgebracht. Ze heeft van A tot Z geleerd hoe de eindpresentaties van Meervaart Jong georganiseerd werden. Dit vond Lotte ook het leukst van haar stageperiode. ‘Het hele jaar kijkt iedereen uit naar de eindpresentaties, om dat te mogen organiseren vond ik super leuk’ zegt Lotte. ‘Er waren erg veel voorbereidingen en het was erg druk op kantoor. Ik vond dit juist de leukste periode omdat je met veel verschillende soorten taken bezig bent. Zoals draaiboeken maken, regelen van personeel en de ouders van de deelnemers goed op de hoogte stellen’ vertelt ze.

 

Voor haar eindexamen ‘organiseer een evenement’ heeft Lotte de open dag georganiseerd. Deze vond plaats in mei. De verantwoordelijkheid lag voor het grootste deel bij Lotte. Zo heeft ze alle voorbereidingen zelf gedaan, zoals het maken van een draaiboek, begroting, programma en ze heeft zelfs in nieuw-west geflyerd. Ze vond het ontzettend leuk om dit allemaal te mogen organiseren.

 

Lotte zou deze stage zeker aanraden. ‘Je komt in een leuk en flexibel team terecht. Je doet veel verschillende taken en krijgt veel verantwoordelijkheid’ vertelt ze.

 

Toen Lotte haar stageperiode begon moest ze ook langzamerhand gaan bedenken wat ze na haar opleiding wilde gaan doen. Zo dacht ze eraan om een talencursus te gaan volgen in London of Amerika. Tijdens haar stage merkte ze dat ze het geweldig vond om met kinderen te werken. In Januari kwam ze een organisatie tegen die au pair programma’s aanbieden voor jongeren die voor een jaar willen afreizen naar Amerika om daar te gaan werken als au pair. Na een informatiebijeenkomst wist Lotte het zeker; dit is iets voor haar! Een aantal weken later is ze gematcht met een gezin uit Texas. In Augustus vertrekt ze naar Amerika om daar voor een jaar te gaan werken als au pair.

 

Voor het nieuwe seizoen zijn wij opzoek naar enthousiaste stagiaires die bij ons aan de slag willen gaan! Lijkt het je leuk? Klik dan op de onderstaande link.

https://www.meervaart.nl/jong/over-ons/Vacature

 


Terug naar M-Talk